6 Ocak 2014 Pazartesi

Alabalık Avcılığı

                                               
Ülkemizde tatlı su balıklarından en değerli olanı alabalıktır. Olta kamışları ile avcılığında hafif ve hassas olan 4 metre civarında kamışlar verimi arttırmaktadır. İğneler çok keskin uçlu 5 numara civarında olmalıdır. Ayrıca misina kalınlığı 0.15-0.25mm arasında değişir. İğneden uzak belli aralıklarla kurşunlar dizilir. Canlı yem olarak toprak solucanı veya çamurlu zeminde bulunan kurtçuklar kullanılabilir.
Alabalık avcılığında genelde kaşıklar ve yapay su sinekleri kullanılır. Kısa boylu, akasya yaprağı biçimindeki kaşıklara üçlü iğne takılmasıyla verimli bir alabalık avcılığı gerçekleştirilebilir. Bu kaşıkların parlaklığını sirkeli suyla silerek giderebilirsiniz. Misinayı su üzerinde tutarak ve suya değdirmeden gezdirmeniz kaşığınıza kaçan bir balık izlenimi verecek ve avınızı kendisine çekecektir. Bunun yerine alabalıklar için geliştirilmiş kurt şeklinde ki yemleri de kullanmanız mümkündür. Olta kamışları 2.5metre iken bu takımları kullanmak av verimini arttıracaktır.
Su sinekleri ise larva halinde iken suyun altında taşların arasına gizlenmiş durumdadır ve larvadan çıktıktan sonra su yüzeyine çıkarak su üstünde yürümeye çalışırlar. Bu harekette alabalıkları cezp eder. Alabalıklar için geliştirilmiş farklı renklerde ve ebatlarda yapay su sineği ürünleri vardır.

Alabalık avcılığında dikkat edilmesi gereken püf noktalar vardır. Öncelikle ince misina kullanılması gerekir. Ayrıca yemi suya sessizce atmak ve görüntüyü su üzerine düşürmemek gerekir. Mümkün olduğunca sessiz olmak ve her noktayı taramak gerekir. 

Kaynakça: http://www.balikmarketim.com/
Wikipedia: http://tr.wikipedia.org/wiki/Alabal%C4%B1k 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder