4 Ocak 2014 Cumartesi

Kamp malzemesi


Kamp yaparken ihtiyacınız olacak birçok şey bulunmaktadır. Bunlarından başlıca olanlar kamp çadırları,  kamp sandalyeleri, matlar, uyku tulumları, kamp mutfak malzemeleri, el fenerleri ve uygun giysilerdir.
Bunlardan en önemlisi kamp çadırlarıdır. Gidilecek yere ve mevsime göre seçilmesi gereken çadırlar mevsimlerine göre farklı özelliklerde üretilmektedir. 2 mevsim, 3 mevsim, 4 mevsim ve 5 mevsim olarak üretilen çadırlardan 5 mevsim özellikteki çadırlar çok ağır hava şartlarına uyum gösteren çadırlardır. Kişi sayısına göre çadır ebatları değişmektedir. Havalandırmalı olması önemlidir.
Diğer en önemli malzeme ise uyku tulumudur. Isı iletkenliği sıfıra yakın uyku tulumları mevcuttur. Bunlar fonksiyon olarak iç ve dış havayı birbirinden ayırmakta ve size sıcak bir geçirtecektir. Uyku tulumlarının da çift kişilik ve ya tek kişilik olanları mevcuttur. Hatta bayanlara ve erkeklere ayrı üretim yapan firmalar bulunmaktadır. Gidilecek kamp alanının hava koşullarına göre -15 dereceye kadar sıcak tutabilen uyku tulumları vardır. Uyku tulumunuzu seçerken, gidilecek yerin hava sıcaklığının biraz daha altında uyku tulumu seçilmesi, beklenmedik sürprizlerden sizi koruyacaktır.

Matlar genelde yerin ısısı ve pürüzlerini sizden korumak için geliştirilmiştir. Yer ile aranızda ayrı bir tabaka kurarak etkilenmeden rahat bir gece geçirmenizi sağlar. Matların materyali genelde hep aynı üründen yapılır. Fakat kalınlık ve boylarına göre fiyatları da değişim göstermektedir.
Kamplarınızı daha keyifli hale getirmek için kamp sandalyeleri ve hamaklar vazgeçilmezdir. Set halinde satılan kamp sandalyeleri veya ağaca bağlayacağınız bir hamak bütün yorgunluğunuzu alacaktır.  Acil durumlar için el feneri ve çakı gibi malzemelerin yanınızda bulunması gerekir. Doğada başınıza ne geleceğini kimse bilemez. Her durumda tedarikli olmakta fayda vardır.
İhtiyacınız olan tüm kamp malzemelerini balikmarketim.com’dan tedarik edebilirsiniz. Ürünlerinizi kapınızdan teslim edelim.
 Kaynakça: http://www.balikmarketim.com/
Wikipedia: http://tr.wikipedia.org/wiki/Kamp 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder