9 Ocak 2014 Perşembe

Kamp Hayatı

      
Lüks yaşamayı sevmeyenlerin vazgeçilmelerinden biridir kampta tatil yapmak. Doğayla iç içe sakin ve huzurlu tatiller için vazgeçilmezdir. Mevsim gözetmeksizin kamplar, deniz kenarındaki bir kamp alanında ya da dağın derinliklerinde yapılabilir. Yeter ki bir çadırınız ve ihtiyaçlarınız yanınızda olsun.




                Kamp yapmaya giderken yanınızda bulundurmanız gereken birkaç eşya olmalıdır. Öncelikle iyi bir kamp çadırı edinmeniz gerekir. Hangi mevsim kamp yapmaya gideceğinize göre çadırın özellikleri de değişmektedir. Yazın gidecekseniz çok ağır 5 mevsimlik çadırlara ihtiyacınız olmayacaktır. Fakat kamp yapmaya her an müsaitseniz ve nerede yapacağınız belli değilse 5 mevsimlik çadırlardan edinmeniz gerekebilir. Ayrıca çadırlar kişi sayısına göre değişir. Tek kişilik geniş, çift kişilik dar ya da 4 kişilik, iki odalı çadırlar bulmanız mümkündür. Genel olarak tavsiye edilen, gidilecek kamp alanındaki iklim koşulları ve doğal şartlara göre çadır seçmenizdir.
                Çadırların haricinde yanınızda uyku tulumu olması önemlidir. Doğal hayat evinizdeki gibi değildir. Ani sıcaklık kayıpları sizi beklenmedik bir zamanda yakalaya bilir. Bu yüzden her ihtimale karşı gidilecek yerin daha alt sıcaklıklarında sizi sıcak tutacak uyku tulumlarınız bulunması gerekir. Yine tek ya da çift kişilik uyku tulumları mevcuttur. Ama özellikle uyku tulumu seçerken boyunuza uygun olup olmadığını, içinde rahat edip edemeyeceğinizi kontrol etmeniz gerekir. İki tip uyku tulumu vardır. Biri kare tip denilen ve genel olarak daha sıcak bölgelerde kullana bileceğiniz uyku tulumlarıdır. Diğeri ise mumya tipi uyku tulumudur. Kafa bölgesi dâhil her yeri kapanabilir olan bu tulum çeşidi düşük ısılarda da çok ulanışlıdır.
                Diğer malzemeler olarak yanınızda bulundurabileceğiniz matlar vardır. Bunlar yer ile sizin aranızda bir tabaka oluşturarak ısı kaybını önlemeye yönelik malzemelerdir. Kamp sandalyeleri, ocaklar, portatif masalar hatta küçük jeneratörler yanınızda bulundurabileceğiniz kamp malzemeleridir. Birçok yardımcı araç kamp için arttırılabilir. Uzun süren kamp hayatı için gerekli olabilecek malzemeler sizin konforunuza bağlıdır.

                Keyifli vakit geçirmek için kamp hayatını tercih etmek ve doğayla iç içe olmak kusursuz bir deneyimdir. İyi günler.

Kaynakça: http://www.balikmarketim.com/
Wikipedia: http://tr.wikipedia.org/wiki/Kamp 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder