24 Ocak 2014 Cuma

Avcı yeleği

Avcı Yelekleri Seçimi

Avlanmayı seven insanlar için pratik kullanım amaçlı üretilmiş ve rahat avcılık yapmayı sağlayan giysilere avcı yelekleri denmektedir. Avcı yeleklerinde ürün yelpazesi çok geniştir. Kamuflajlı, düz renk, ya da istenilen modelde yelek bulmak mümkündür. Seçimlerde avcıyı etkileyen seçeneklerden biri de av çeşididir. Silahlı avcılıklarda kamuflajlı, av yapılacak yerin seçimine göre ürünler seçmek mümkünken, balık avcılıklarında desenden çok işlevsellik devreye girmektedir. Özellikle sazan avcılığı gibi hassas avlarda model seçimine dikkat etmek gerekir ki av ürkmesin ve avcıyı fark etmesin.

Avcı yeleklerinin özellikleri ise şu şekilde sıralanabilir;
  • ·         Hareketi engellemeyecek ve rahat kullanılabilen bir model olmalıdır.
  • ·         Acil ihtiyaç olabilen malzemelerin koyulabileceği, ayrı ve kullanışlı cepler bulunmalıdır.
  • ·         Mümkünse su geçirmez astarı olan ve çift taraflı kullanılabilen modeller tercih edilebilir.
  • ·    Yürüyüş esnasında, kolların çarpmasıyla az hışırtı yapan kumaşlar av başarısı için daha kullanışlıdır.
  • ·     Silahlı avcılıklarda kol bölgesinde destek olması silah asıldığında kola zarar vermez ve rahat kullanım sağlar
  • ·    Kapüşonlu avcı yelekleri yağmura karşı daha dayanıklı olacağın tercih edilmelidir, ayrıca kamuflaj kapüşonda da olacağı için daha iyi bir görünüm elde edilmesini sağlar.
  • ·     Son olarak avcılıkta ne kadar hafif ürün kullanılırsa o kadar rahat hareket sağlanır. Ağır ve hantal yelekler yorucu avcılıklarda sıkıntı yarabilir.

Bazı modellerde kamış ucu sabitlemesi için özel aparatlarda bulunmaktadır. Bunun yanı sıra kışlık ve yazlık olarak da mevsimsel değişebilen ürünlerdir. Kış için kalın pamuklu ürünler yaz içinse ince ve hafif ürünler tercih edilebilir. Ceplere bağlı kancalar ile desteklenen ve avcı çakılarının konabileceği özel cepler yine bir avcı yeleğinde mevcuttur.  .Her kalite ve fiyatta avcı yeleği bulmak mümkündür


Kaynakça: http://www.balikmarketim.com/
 Wikipedia: http://tr.wikipedia.org/wiki/Yelek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder