8 Ocak 2014 Çarşamba

Seyahat Çantaları

                                                        
Seyahat çantaları farklı boylar ve farklı renk ve desenlerde üretilmektedir. Tamamen zevke uygun modeller seçmek mümkündür. Elde taşınabilen veya tekerlekli valizler modelleri vardır. Büyüklük ve genişlik bakımından hacim ile ölçülen seyahat çantaları kullanım şekline göre farklılıklar gösterebilir. El çantaları veya sırt çantaları da seyahat çantaları içine girerler.
Polyester gibi kumaşlardan yapılan dış kısımlar kutu şeklindeki modellerde mikrofiber ve polikarbon malzeme kullanılmaktadır. Bunlar su geçişini neredeyse sıfıra indirerek kullanış kolaylığı sağlarlar. Kullanılan malzemeye göre fiyat aralıkları değişmektedir.  Sırt çantaları polyester malzemeden yapılır. Bu ürünlerde genelde su geçirmez özellik gösterirler.

Seyahat çantaları seçilirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:
  • ·         Çekilerek kullanılan modellerde tekerleklerin büyüklüğü ve kalitesi çok önemlidir. Özellikle büyük hacimli valizlerde tekerleklerin kırılması çok zor durumlar yaratabilmektedir.
  • ·         Elle taşınan valizlerde tutma yerlerinin sağlamlığı ve kullanışlılığı önemlidir. Kopmaya ve ağır yüke dayanabilecek şekilde yapılmış olması gerekir. Uzun süreler elde taşınacağı göz önünde bulundurulursa tutma yerlerinin elleri kesmemesi gerekir. Mümkünse ek korumalı tutacak yerleri taşımada kolaylık sağlar.
  • ·         Fermuarların sağlam olması ve dikiş kısımlarının kaliteli olması gerekir. Yağmur sularından etkilenmemesi için iyi fermuarlar kullanılmalıdır. Açılıp kapatırken takılma yapması her an bozulabileceğini gösterir.
  • ·         Güvenlik amaçlı kilit bulunması hırsızlık olayları için önemlidir. Genelde üç haneli kilitler seyahat çantalarında kullanılır. Bunun haricinde su geçirmez kılıflı isimlik bulunması yine güvenliği arttır. Herhangi bir kaybolma olasılığında valiz sahibinin bulunmasını sağlar.


Bu özelliklerin hepsine sahip ürünlerin uygun fiyatlı olanları da vardır. Markaya göre fiyatta artıp azalmaktadır. 30cm uzunluğa sahip çantalardan 75cm uzunluklu çantalara kadar pek çok boy ürünler vardır. Sırt çantaları da litre bazında hesaplanır. Uzun seyahatler için 70litre ve üzeri çantalar kullanılabilr.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder