23 Ocak 2014 Perşembe

Outdoor Mat

Outdoor mat


Matlar genel olarak zeminle kişi arasında ayrı bir bölüm oluşturmaktadır. Outdoor sporların vazgeçilmezleri arasındadır. Hafif olması özelliği ile her yere taşınabilmekte ve rahatça toplanıp kapanabilmektedir.
Matlarda dolgu malzemesi olarak ya direk sıkıştırılmış köpük kullanılır ya da bir kılıfa geçirilmiş köpükler kullanılmaktadır. Bu sebeple hafiftirler. Şişirilmiş ve sıkıştırılmış köpük sayesinde iki farklı bölüm ile izolasyonu sağlar ve yoğun bir malzeme olduğundan ısıyı iletmez. Özellikle uyku tulumlarının altlarına ek malzeme olarak konurlar.  Böylece rahat ve konforlu bir gece geçirilmesi sağlanır. Uyurken toplanabilen uyku tulumunun sabit kalmasına ve daha iyi koruma sağlamasına yardımcı olur.

Matlar kullanım alanlarına göre farklı kalınlarda olabilmektedir. Altlık olarak kullanılacaksa normal modeller tercih edilebilirken, kışlık kamplar için daha kalın ve kaliteli modellerin tercih edilmesi gerekebilir. Outdoor matlar çoğunlukla darbelere ve yırtılmalara dayanıklıdır. Çok zorlanmadıkları sürece deformasyona uğramazlar. Piknik gibi gezilerde de yere serilebilecek olan bu tip ürünler tek kişilik ve ya daha geniş olarak üretilebilmektedir. Hava ile şişirilebilen tipleri de vardır, fakat bu modeller daha hassastır ve zemin ile direk etkileşimde zarar görebilir. Bu modeller genellikle şişme yatak yerine tercih edilirler. Kamp çadırlarında yere ek olarak serilebilirler.


Matların farklı renk ve modellerini bulmak mümkündür. Katlanabilir özelliği ile bağlama bölümleri de bulunur ve bu bölümler matın rahatlıkla taşınması sağlanır. Matların fiyatları özelliklerine ve modellerine göre değişim göstermektedir. Şişme matların fiyatları normal daha yüksektir, fakat daha iyi bir koruma sağlarlar. Bunun yanı sıra askeri tip diye adlandırılan şişme köpüklü matların fiyatları daha uygundur. Mat fiyatları tek ya da çift kişilik olmasına göre de değişebilmektedir. Yüksek kaliteli ve her koşula uygun matların fiyatları daha yüksektir fakat bu tip matlar profesyonel amaçlı kullanımlara uygundur. Bu tip outdoor sporlara meraklı olan ve yeni başlayan kişiler için normal bir matlar yeterlidir.

Kaynakça: http://www.balikmarketim.com/
http://www.trekking.hacettepe.edu.tr/malzeme/uvms.html  
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder