22 Ocak 2014 Çarşamba

Kamp Çadırı

Kamp Çadırı

Kamp çadırları bir çok farlı tür ve özellikte bulunmaktadır. Genellikle mevsimsel üretilmekte ve her mevsim için farklı özelliklerle donatılırlar. Çok soğuk bölgelerde kamp düşünülmüyor ise ilkbahar ve son bahar aylarında da rahatlıkla kullanabilecek 3 mevsim çadırlardan edinmek mümkündür. Fakat bu işin profesyonel yapılması düşünülüyorsa 4 mevsim yada 5 mevsimlik çadırlar daha çok tatmin edicidir. Bunun haricinde çok daha düşük sıcaklıklar için üretilmiş ve profesyonel sporcular için çadırlar bulunmakta ve -20 derecede bile rahatlıkla kullanılabilmektedir.
cadırbalik
Genelde yürüyüş sonrası kullanılacak olan çadırlar için istenen özelliklerden biri hafifliktir. Tek veya çift kişilik kamp çadırlarında mevsimsel özelliklerine göre çadır ağırlıkları da değişmektedir. Uzun yürüyüşler için hafif ve kolay kurulabilen çadır kullanmak önemlidir. Kamp alanına gidilmeden önce çadırı denemek ve nasıl kurulacağının pratiğinin yapılması, kamp alanında hızlı kurulum sağlayacaktır.
Yaz kampları için ve ailecek gidilecek kamplar için farklı sayıda odalara sahip oldukça geniş çadırlar mevcuttur. Bu çadırlarda aranan özellikler pencere açıklığı, ek gölgelik ve sinekliklerdir. Sıcak yaz günlerinde konforlu kamp yapabilmek için havalandırmalı bir ürün tercih edilmesi gerekir.
Çadırlar polyester ve pamuklu kumaşlardan üretilebilir. Pamuklu kumaşlar ısı yalıtımı olarak kuvvetlidir fakat yağmura karşı dayanıklı olmaması sebebi ile ağırlaşır ve taşınması zorlaşır. Polyester çadırlar pamuklu kumaşlara göre çok daha etkilidir. Yağmur dayanıklılığı yüksektir. Kaliteli kamp çadırlarında ısı yalıtımı çok azdır ve daha hafiftirler. Dezavantajı güneşe maruz kalması durumunda aşınır ve yıpranırlar. Bu sebeple gölgelik yerlerin tercih edilmesi veya güneşten korunması, çadırın ömrünü uzatır.
Çadırlarda dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta da fermuar bölümleridir. Kaliteli olmayan çadırlarda bu fermuarlar çok kısa sürede bozulabilir. Soğuk havalarda ısı kaybına, sıcak havalarda istenmeyen misafirlere sebep olurlar. Bu sebeple alındıklarında kontrol edilmesi gerekmektedir.
Kaliteli bir çadır için fiyat aralıkları değişmekle birlikte, normalden daha yüksek fiyatlara sahiptir. Uzun yıllar kullanmak için bu fiyatın gözden çıkarılması, her sene yeni bir çadır için masraf yapmaktan daha uygundur.
Kaynakça:  http://www.balikmarketim.com/
Wikipedia: http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87ad%C4%B1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder