25 Ocak 2014 Cumartesi

Buzluk

Buzluk

Yalıtım özelliği yüksek ve hava değişimine izin vermeyen yapılardır buzluklar. Cooler olarak da Buzluklar yolculuğa çıkılacağı zaman, pikniklerde, kamplarda, avcılıklarda ve daha pek çok etkinlikte aranan bir eşyadır. Kamplarda uzun süre gıdaların soğuk kalmasını sağlar ve bozulmasına engel olur.
adlandırılan bu soğutucu çantalar genişlik ve görünüş olarak farklı bir çok modele sahiptir.
Model seçeneği fazla olması itibariyle büyük hacimli çantalar kullanılabileceği gibi sadece içeceklerin taşınabileceği ayrı bölmeleri olan çantalarda mevcuttur. Bu çantalar taşınma esnasında da büyük kolaylık sağlarlar. Çift katlı, genişliği ve iç bölmelerinin sayısı ayarlanabilir buzluklar vardır. Bu bölmeler, içerisine koyacağınız eşyaların büyüklükleri ve türlerine göre ayarlanabilir.
Buzlukların hacimleri, buz alma kapasitesine göre değerlendirilmektedir. Buzlukların çoğu fiberglas malzemeden üretilmektedir. Bu soğukluğun daha uzun süre sabit kalması için iyi bir maddedir. İletkenliği az olacağı için iç sıcaklık değişimi çok azdır. Bunun yanı sıra bez maddelerden üretilmiş katlanabilir soğutucu çantalar da vardır. İç astar yapısı ısı iletmeyen maddeyle kaplanmaktadır. Boş ağırlığı ve yer kaplaması açısından daha portatif bir çanta seçeneğidir. Fakat kutu şeklinde fiberglas buzluklar kadar uzun süre etkili değildir.

Çocuklar için, okul beslenmelerini taşıyabilmeleri ve sağlıklı kalmaları için üretilmiş el çantası şeklinde soğutucu çantalar bulunmaktadır. Bunun haricinde yine el çantası gibi içecekler için tasarlanmış teker teker bölmelere sahip buzluklar da vardır. Her fiyat aralığında buzluklar vardır. Kalite farkına göre fiyatlar değişmektedir. Bez buzluklar genelde daha uygun fiyatlıdır. Hacmi büyük olan buzlukların fiyatları yükselmektedir. 



Kaynakça: http://www.balikmarketim.com/
https://eksisozluk.com/buzluk–37829 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder