15 Ocak 2014 Çarşamba

Av Bıçakları

                                                               Av Bıçakları

İster kampçı olun, ister doğa yürüyüşü yapın veya sportif balıkçılık ile uğraşın kötü durumlarla karşılaşabilineceğini göz önünde bulundurmak gerekir. Av bıçakları genellikle çok keskin değildir. Çünkü amacı bir şeyler kesmek, doğramak değildir. Açmak, kopartmak için kullanılır ve tekli bıçak halinde üretildiği gibi set halinde çakı setleri gibi de buluna bilmektedir.

Avcı bıçakları hangi av için bıçağı kullanılacağına bağlı olarak değişebilir. Örneğin kuş veya tavşan avlanacağı zaman keskin bir bıçak hayvana zarar vermemek için önem kazanır. Fakat balık avcılığında pul ayıklamak ya da kabukluları açmak için kullanılır. Burada da önem kazanan özellik hareket kabiliyeti olur.
Bir av bıçağında arana bilecek özelliklerin başında hafiflik ve dayanıklılık gelir. Doğada avcılık yaparken mümkün olduğu kadar az yük taşınması gerekir. Bu sebeple hafif bir av bıçağı seçmek kullanım ve taşıma kolaylığı sağlar. Ayrıca genellikle bıçaklar cepte taşınırlar. Çok büyük bıçaklar cebe sığmayabilir, rahat hareket etmeye engel olabilir. Diğer bir özellik ise sap boyudur. Sapın çok uzun olması kullanım sırasında rahatlıktan çok rahatsızlığa yol açar. Sap büyüdükçe kullanım kabiliyeti düşer ve rahat işlem yapılmasını engeller.
Çoğunlukla aranan bir diğer bir özellik açılıp kapanabilen bir bıçaktır. Tek elle açılabilen ve kolaylıkla kullanılabilen ürünler, taşıma ve kullanım rahatlığı sağlar. Tek bir bıçak yerine iki bıçak içerek ürünler farklı işlemler için kullanışlıdır. Kolay bilenebilen ürünler genellikle kaliteli ürünlerdir. Avcı bıçaklarının sap kısmı ele uygun olmalı ve tam oturmalıdır.

Eğer çakı tercih edecekseniz, çok fonksiyonlu rahat kullanımı olan ve hafif bir ürün tercih edilebilir. İçerisinde kanca, iki farklı bıçak, çatal, kalem gibi her an ihtiyaç duyulabilecek aparatların bulunması çakılar için gereklidir. Kaliteli ürün tercih edebilmek için fiyat aralığının biraz genişletilmesi gerekebilir. 

Kaynakça: http://www.balikmarketim.com/
                 http://www.avcisayfamiz.com/forum/index.php 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder