20 Ocak 2014 Pazartesi

Tüfek Dürbünleri

Tüfek Dürbünleri

Tüfek dürbünleri, kullanılan tüfek ve kullanılacak mesafelere göre değişiklik göstermektedir. Bazı dürbünler uzak mesafe de yüksek görüş sağlarken bazı dürbünler yakın mesafede en iyi performansı gösterir.  4 tip dürbün çeşidi vardır. Bunlar, çeyrek kapalı taktik silah dürbünleri, uzak mesafe taktik silah dürbünleri, havalı tüfek dürbünleri, kenar vuruşlu tüfek dürbünleridir.
Çeyrek kapalı dürbünler aydınlık yerlerde kullanılabilir ve düşük büyütme özelliğe sahiptir. Çabuk nişana gelebilen dürbünlerdir. Uzun mesafe taktik silah dürbünleri aydınlatmalı ve ince ayar düğmesi dışta bulunan, paralel büyütmeli dürbünlerdir. Havalı tüfek dürbünleri, hedefi tam kaplayacak biçimde görüş alanına sahiptir ve büyütme özelliği azdır. Kenar vuruşlu tüfek dürbünleri, büyütmeli, çapraz kıllı ve küçük hedefler için net görüş alanı sağlar.


Objective Lens: Görüntü merceğidir. Dürbünün en önünde bulunur ve ışığı dürbüne taşımakla görevlidir.
 Büyütme Gücü: Bir dürbünün en önemli bölümüdür. Normal görüşten kaç daha büyültüleceğini gösterir. 
Ayarlanabilir Mercek: Nişan alırken daha iyi odaklanmayı sağlar ve yakınlaştırma geçekleştirir. Küçük titremeleri en aza indirmek bu büyütme ile azaltmak mümkündür.
Dürbün Görüş Alanı: Görülen alanın geniş ya da dar gözükmesini sağlayan bölümdür. Görüntünün büyümesi ya da küçülmesi bu bölümde ayarlanır ve daraltılır.
Bunun haricinde daha pek çok özellik bulunmaktadır. Dakika açısı, rüzgar ölçer gibi ayrı bölümler de mevcuttur.  Havalı tüfek dürbünlerinin özel olarak tasarlanmasının sebebi, havalı tüfeklerdeki çift tepme gücüdür. Normal dürbün kullanılması durumunda bu tepme etkisinden dolayı tüfek dürbünü çabuk bozulabilir.

Tüfek dürbünleri pek çok marka tarafından üretilmektedir. Wolher, Square, Bushnell gibi markaların her bütçeye uygun modelleri bulunmaktadır. Ayrıca birçok özellikte dürbünü bulmak mümkündür. Mercek ayarlı, tüfeğe uygun ve kolay kullanımlı tüfek dürbünleri mevcuttur. 

Kaynakça: http://www.balikmarketim.com/
http://www.kemalelitemiz.com/ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder