4 Şubat 2014 Salı

Yağmur Çizmesi

Soğuk ve yağmurlu kış günlerinde veya sportif aktivasyonlarda en çok tercih edilen ürünler yağmur çizmelerdir. Binlerce ürün ve yüzlerce farklı marka tarafından yağmur çizmeleri üretilmektedir. Çocuk, genç, kadın, erkek, hepsi için özel üretilen pek çok ürün vardır piyasada. Bu ürünler genellikle plastik silikon maddelerden yapılır ve su geçirme özellikleri yoktur. Böylelikle istenilen yere kolaylıkla girilip çıkılabilir ve hiç ıslanmadan avlar, seyahatler gerçekleştirilebilir.
Özellikle avcı çizmesi olarak akıllarda yer tutmuş tamamen plastik çizmeler günümüzde moda haline gelmiştir. Şık ve spor modelleri bulunmaktadır.  Bunların haricinde tabi ki en çok kullanılan alanı hala balıkçılıktır.
Bu çizmelerin kısa olanları, uzun olanları, kasığa kadar gelenleri ve komple tulumla birleşik olanları vardır.  Farklı amaçlar için kullanılırlar. Örneğin kasık çizmeleri suyun içinde balık tutmak için idealdir. Bunun yanı sıra tulum çizmeler tamamen suya girilebilmesini sağlar.
Yağmur çizmeleri kauçuk malzemeden de yapılabilir. Bunlar kaliteli ürünlerdir. Uzun süreli kullanımları ödenen paranın hakkını verirler. Ayrıca esneme payları daha yüksektir. Bu sebeple kırılmalara dayanıklıdırlar. Çünkü yağmur çizmelerinde en küçük bir yırtık ya da kırılma o çizmenin ömrünün tükendiğini gösterir.  Bu sebeple iyi korunmaları ve muhafaza edilmeleri gerekir.
sağlarlar ve
Yağmur çizmeleri her ne kadar su almıyorsa da, soğuktan koruduğu pek söylenemez. Bu sebeple genellikle boy kesimli üretilirler. Modern alı için pantolonu içine sokarak kullanmak doğru tercih olabilir. Bunun yanı sıra içerisine termal çoraplar da giyilebilir. Ya da kalın yün patikler de tercih edilebilir. Bu sayede hem yağmurdan korunmuş hem de sıcak kalmış olunur.
Neredeyse tüm mağazalardan temin edilebilirler ve fiyat aralıkları tercihinize göre belirlenebilirdir. Binlerce ürün içinden size uygun olanı bulabilirsiniz.

Kaynakça: http://www.balikmarketim.com/
Wikipedia: http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87izme 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder