12 Şubat 2014 Çarşamba

Zıpkın Avcılığı

Balık avlanma tekniklerinin en keyifli olan biri de zıpkın ile avcılıktır. Bu yöntem bazı teknikler gerektirse de özel kıyafet ve ekipmanlarla kolay bir hale gelebilmektedir. Taş altı zıpkın avcılığı, agoşana gibi teknikleri mevcuttur. Bu teknikler havayı daha verimli kullanarak suyun altında daha uzun süre kalınmasını sağlar. Ayrıca suyun altında durmak ve bir alet kullanmak oldukça zordur. Bu sebeple alış evresi gerekmekte ve bu süreçte zıpkına alışılması gerekmektedir.
Zıpkınla avcılıkta, avlanılacak bölge de önem de önemlidir. Kayalık ve taşlı alanlarda av ararken zıpkın ucu çok fonksiyonlu olabilmektedir. Zıpkınlar farklı boylarda üretilmektedir. Yeni başlayanlar için genellikle daha kısa olan zıpkınlar önerilir. Bu sayede suda denge ve atış kabiliyeti arttırılır. Zıpkın boyunun artması, uzun mesafeli atışlarda başarılı olurken, bu tip zıpkınlar hareketi engelleyebilmekte ve lastiklerde gerilme ve basınç yaratmaktadır. Bu problemin giderilmesi için de karbon malzemeden üretilen ve dayanıklı zıpkınların kullanılması verimi arttırır.  
Zıpkın modellerinden zıpkın kafasının açık ve ya kapalı olması durumu vardır. Bu özelliğin değişmesi bazıAkçık kafalı zıpkınlarda daha iyi nişan alınır ve görüş açısı daha iyidir. Kapalı kafalı zıpkınlarda ise görüş alanı daha dardır. Fakat zıpkının kontrolü daha kolaydır ve korunması kolay olur. Genellikle avcılar, ilk hangi tip zıpkın ile başladırlar ise o model ile devam etmektedirler.
farklılıklar yaratmaktadır.

Zıpkıncılıkta sessizlik ve ağır hareket etmek çok önemlidir. Bu sebeple çoğu avcı kamuflajlı ürünleri tercih etmektedir. Böylece av ürkütülmeden avcılık yapılabilir. Eğer bir av yaklaşıyorsa kritik mesafeye gelene kadar beklenmesi gerekir. Böylece rahatlıkla balık vurulabilir. Zıpkın avcılığı için birçok kamuflajlı model bulunmaktadır. Kıyafetlerde, palet ve ekipmanlarda bu özelliği görmek mümkündür.

http://www.balikmarketim.com/
http://tr.wikipedia.org/wiki/Z%C4%B1pk%C4%B1n 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder