6 Şubat 2014 Perşembe

Şişme Botlar

Şişme botlar ülkemizde son yıllarda çok tercih edilmeye başlamıştır. Bunun önemli sebeplerinden biri fiyatların gün geçtikçe düşmesi ve Türk firmalarının da botları üretmeye başlamış olası ve reklamının daha çok yapılmasıdır. Şişme botlar ülkemizde en çok zodiak botlar olarak bilinirler. Bunun sebebi ilk ünlenen markanın isminin ZODİACK olmasıdır.
Şişme botlar geniş bir fiyat aralığına sahiptir. Çok uygun fiyatlı botların da kaliteleri çok yüksek olabilmektedir. Burada en önemli nokta şişme bot seçmeden önce fiyat aralığının belirlenmesidir. Geri kalan özellikler için bu fiyat aralığına göre seçim yapmak daha kolay olacaktır. Bütçe belirlendikten sonra şişme bot büyüklüğü seçilmelidir. Kullandığınız aracın büyüklükleri göz önüne alınarak şişme botlar tercih edilmelidir. Fakat araç ile taşınmayacaksa büyüklük önemli bir sorun teşkil etmez.

Diğer bir önemli konu taban malzemesidir. Alüminyum tabanlı botlar, kaliteli ve uzun süre dayanıklı botlardır. Çarpmalara ve zedelenmelere dayanıklıdırlar. Fakat fiyat olarak daha yüksektirler. Bu tip yüksek fiyatlı botları almadan önce ne kadar kullanacağınızı belirlemek gerekir. Çünkü az kullanılacak bir bota yüksek maliyetler yatırmak çok da mantıklı değildir. Alınan ürün, parasının hakkını vermelidir.  Bot içerisinde çok kişi olunması planlanmıyorsa, şişme tabanlı botlar tercih edilebilir. 2, 3 kişi için şişme tabanlı botlar idealdir. Tabi genişlik de ona göre seçilmelidir. Fakat daha çok kişinin bineceği düşünülüyorsa, daha sert malzemeden yapılan botlar tercih edilmelidir. Şişme tabanlı botlar böyle durumlarda çok etkiye maruz kalmayacakları için uzun süreli bir kullanım sağlayabilirler.

Şişme botlar, teknelere göre bazı konularda daha avantajlıdır. İlk olarak fiyat farkı göze çarpmaktadır. Daha uygun fiyata kaliteli bir ürün temin etmek mümkün olur. Hafif oldukları için motor aksamı düşük tutulabilir. Ayrıca demirlenmesi gibi bir durum söz konudur. Toplayıp istenilen yere taşınabilirler.

Kaynakça: http://www.balikmarketim.com/
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=72228.0 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder