30 Eylül 2014 Salı

Balıkçılık ve Spro

 İnsan ilk çağlardan bu yana hem geçimini hem de besin kaynakları arasında balıkçılığı koymuştur. Bu işlem hem oldukça basit hem de bir o kadar zorlayıcı olabilmektedir. Burada temel faktör doğru balık için doğru malzeme seçebilmektir. Piyasada birçok marka arasında spro adlı markada bulunmaktadır. Oldukça çok ürün çeşidine sahip olan bir marka olmakla birlikte balıkçılık ürünlerine gönül vermiş bir markadır.

Bazı spro balıkçılık malzemeleri birkaç yerde birden kullanılabilirken bazıları ise sadece bir yerde kullanılmaktadır. Balıkçılık malzemeleri arasında bulunan her ürün üretiminde bulunmamakta olan spro, misina, sahte balık ve fırdöndü ürünleri üretiminde oldukça geliştirmiştir kendisini. Bilindiği üzere olta misinası balıkçılıkta önemli malzemeler arasında yerini almaktadır. Değişik renk ve özelliklere sahip olta misinasını da içinde barındıran bir markadır.

Diğer bir üretim alanında olan fırdöndü ise misinanın balık ile mücadelesinde kam yapıp kopmaması için tasarlanmış olan küçük bir metal olmasının yanında işlevi oldukça çoktur. Oltamıza takılan balıklar kolay bir şekilde karaya ya da tekneye alınmamaktadır. Oldukça çok mücadele ederler ve bu mücadeleye donanımlı olmaz isek kolayca kaçmaktadırlar. İşte fırdöndüde bunun gibi olumsuzluklardan birisine engel olmak için kullanılan bir malzemedir.

Dünya besin kaynakları arasında ciddi ve önemli bir yere sahip olan balıkçılık giderek gelişmekte aynı zamanda ise hızla büyümektedir. Bu büyüme hem teknoloji ile ilerlemekte hem de malzeme piyasasını da geliştirmektedir. Balıkçılar için her bir kullanılacak olan malzemenin önemi ve yeri farklıdır. İşte spro bu farklar arasında öne çıkan isimler arasındadır. Besin kaynaklarımız içinde önemli yere sahip olması onun gelişim sürecini de hızlandırmıştır. Kıyıdan at çek ile tekneden de değişik yöntemlerle yapılan avlanmaların her birinde oldukça farklı malzemeler kullanılmaktadır.






Tüm Spro ürünler İçin Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder