29 Eylül 2014 Pazartesi

Dam Markada Makina

 Denizlerin basınçlarında yetişen balıkların kuvveti diğer sulara göre daha etkilidir. Dolayısı ile bu avlanmalar için farklı dam olta makinaları kullanılmaktadır. Bununla birlikte olta makinaları, balıkların türlerine göre de değişiklik göstermektedir. Örneğin akya balığını yakalamak için güçlü bir olta makinasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu balık oldukça güçlü olmasından dolayı avlanma sırasında kaçmak için çok mücadeleler verecektir. Bu mücadele sırasında balık oltamızdan kaçmak için çırpınacak ve var olan gücünü sonuna kadar kullanacaktır.

Sizlerde artık balık tutmak istiyorsanız ve aynı zamanda doğru ürünlerle başlamak istiyorsanız bunun için dam olta makinaları göz atmaya değer niteliktedir. Avcılık için önemli olan avlanılacak olan suyun ve balığın belirlenmesidir. Bunun belirlenmesi olta makinasının seçimleri konusunda bir adım atmamızı sağlamaktadır. Tatlı suda ve tuzlu suda olmak üzere avlanmalar çeşitlilik göstermektedir. Ayriyeten tatlı suyun ve tuzlu suyun kaldırma kuvveti ve yaşayan balıkların cinsleri de değişiklik göstermektedir.

Balıkçılık bazı olta makineleri, kamışları ve diğer gereçlerle genellikle sportif amaçlarla yapılmaktadır. Bunun yanı sıra bazı balık türlerinin avlanması ticari önem taşımaktadır. Balıkçılık diğer alanlarda olduğu gibi teknik bilgi ve tecrübe gerektirmektedir. Elbette ki teknik olarak makinenin önemi büyüktür. Başarılı bir balıkçılık için önemli olan kaliteli ve teknik olarak uygun malzemeler kullanmaktır.

Sadece akyabalığı değil bunun akabinde yayın balı, levrek balığı gibi balıklarda oldukça güçlü balıklar arasında yerini almaktadır. Saymış olduğumuz ve daha sayamadığımız sayısız balıkların avlanmasında seçmek istediğimiz dam olta makinaları sizlere birer fikir verecektir. Deniz canlıları bizlerin tahmin bile edemediği kadar farklı ve bilinmeyen bir dünyaya sahiptirler. Fakat bilinen şudur ki deniz canlılarının eti oldukça lezzetli ve ekonomik değeri de oldukça yüksektir.






Tüm Dam Olta Makinaları İçin Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder