1 Ağustos 2014 Cuma

Son Teknoloji Kamışlar

 Balıkçılık insanlar için besin aracı olmaktan daha çok artık bir hobi ve tutku haline dönüşmüştür. Bu nedenden dolayı ilk yıllara nazaran oldukça çok yol almıştır. Bu yolda balıkçılığın ilerlemesine birçok marka yardımcı olmuştur. Balıkçılık konusuna bakıldığı zaman çok detayla incelenmesi gerekir fakat biz şuan balıkçı için gerekli olan malzemelerden birisi olan kamışları inceleyeceğiz.

Bir balıkçının silahı olarakta tabir edilen kamışlar birçok çeşide ve markaya sahiptirler. Balıkçılığın gelişim sürecinde de yerini alan lineaeffe kamış teknik özellik olarakta son derece uygun bir kamıştır. Kamışlar avlanma şekline göre değişmektedir. Örneğin eğer avlanma şekliniz spin ise burada kullanacağınız kamış oldukça hafif ve uzun olması gerekiyor. Spin avcılığı için en ideali iki parçalı kamışlardır.

Lineaeffe kamış arasında her türlü avlanma şeklinize göre kamış bulmanız mevcuttur. Diğer taraftan avlanma şekliniz surf ise kamışımızın boy uzunluğunun 3.50 metre ile 4.50 metre arasında olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra mümkün mertebe uzağa atış yapabilecek bir kamış seçilmesi gerekmektedir. Lineaeffe kamışlar bu özellikleri sağlamaktadır.

Kamışlarımızın seçimlerinde nerede avlanacağımız da etkilidir. Buna örnek verecek olursak kıyıdan yapılacak olan avlanmalarda uzun kamışlar seçilmesi gerekiyor ki kıyıdan denizin iç kesimlerine kadar oltamız ilerleyebilsin. Eğer ki tekneden avlanma yapacaksanız şayet kamışınızın kısa olması gerekiyor. Çünkü tekneden avlanmada kamışın uzun olmasına gerek yoktur. Eğer uzun olursa kamışı çekmekte alanınız dar olduğu için zorlanabilirsiniz.

Bunun dışında avlayacağınız balığa göre de değişmekte kamışlar, eğer ki sazan avlamayı düşünüyorsanız bunun için üretilmiş sazan kamışlarını seçebilirsiniz. Ya da tekneden büyük balık avlamayı düşünüyor ve çıkrık makine kullanıyorsanız çıkrık kamışlarından yana bir seçim olmalıdır.








Tüm Lineaeffe Kamışlar İçin Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder