1 Ağustos 2014 Cuma

Kamış Aparatları

Balıkçılık zor meslek gibi görünse de aslına bakılırsa zorluğunun yanında bir o kadar da eğlenceli ve keyif vericidir. Bu keyifli süreçte daha da keyif alabilmek adına üretilmiş olan belli başlı bir takım araçlar vardır. Bu araçlarından biriside lineaeffe kamış ayağıdır.

Denizlerde ya da tatlı sularda avlanırken kamış elimizde beklemek bazen yorucu gelebilir, balık oltamıza ne zaman geleceği belli olmayan bir canlıdır. Bu süreçte kamışımızı bırakmak için gerekli olan aparatlara ihtiyaç duyabiliriz. Kamış ayakları genellikle iki zeminde kullanılır. Bunlardan birincisi sert ve taşlık olan zeminlerdir. Diğeri ise yumuşak olan zeminlerdir.

Kamış dayama aparatını yere monte edebilmek için gerek olmaktadır kamış ayağı, bu bizlere balık tutmada kolaylık sağlamaktadır. Birçok çeşitli markalar arasında lineaeffe kamış ayağı da yerini almaktadır. Bizlere oldukça kolaylık sağlamakta olan kamış dayama aparatları için gerekli olan kamış ayaklarıdır.

Birçok marka içinde yerini alan lineaeffe kamış ayağı oldukça çok çeşide sahiptir. Kamış ayakları iki çeşitte olmaktadır. Bunlardan birisi plastik olanlar diğeri ise metal olanlardır. Metal kamış ayakları sert zeminde kullanmak gerekli, plastik olan kamış ayaklarını ise yumuşak zeminde kullanmak gereklidir. Son yıllarda kıyıdan yapılan avlanma şekilleri artmıştır. Bu da kıyıda olan balıkçıların rahatı için tasarlanmış olan aparatlardan birisidir.

Kıyı avcılığında kullanılan yöntemler arasında surf, spin gibi avlanma şekilleri vardır. Kıyıdan yapılacak olan avlanmalarda kamış dayama aparatları oldukça çok işe yaramaktadır. Fakat bu gibi aparatları kullanırken dikkat etmek gerekiyor ki kırılma gibi bir durum ile karşı karşıya kalmayalım. Bazı kamış ayakları plastik olmasından dolayı zemine monte ederken sert bir cisim ile çakmamız gerektiği için kırılma yapabilir. Bundan dolayı kullanırken dikkat edilmesi gerekmektedir.








Tüm Lineaeffe Kamış Ayağı İçin Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder