18 Haziran 2014 Çarşamba

BALIKÇILIĞIN USTASI OKUMA

 Hepimiz yaşam içinde bazı dönemlerde bunalır ve nefes almak isteriz bunun içinde birkaç değişiklik yaparız. Bu değişiklikler içerisinde balıkçılıkta yerini almaktadır. Daha önceleri pek yaygın olmayan balıkçılık teknolojinin de ilerlemesi ile giderek artış göstermiştir.

Balıkçılığın bu denli ilerlemesinde gelişen teknoloji ile ortaya çıkan ürünlerin balıkçılığı kolaylaştırması olmuştur. Daha önceleri el ile yakalanan balıklar artık modern görünüm kazandırılmış olta makineleri ile yapılmaktadır. Değişik marka ve modeller olması ile giderek kendisini geliştirmiştir. İşte bu süreçte adını geliştiren bir ürün vardır, okuma olta makine
Balıkçılığa giderken ilk olarak makine semimizde dikkat etmemiz gereken hususlar vardır. Yapacağımız av ve kullanım koşullarına göre bir seçenek belirleyeceğiz. Makineler genellikle kafa yapılarına göre adlandırılmaktadır. 040- 050- 060 kafalı makinelerin kullanımı kıyıdan yapacak olduğumuz at çek avcılığında kullanılır kimi zaman levrek kimi zaman alabalık yakalamada kullanılır. Bu kafa yapısı okuma olta makinesinde bulunur.

Daha sonra ki kafa yapısı 065- 070- 080 kafa yapısı da genellikle tatlı sularda yaşayan sazan gibi güçlü balıkları avlamada tuzlu sularda ise sinarit, lagos gibi balıkları avlamada kullanılır. Okuma olta makinesi alırken işte kafa yapısı oldukça önemlidir. Avlanacağımız sularda yaşayan balıklar güçlü balıklar ise düşük kafa yapısına sahip bir makine işimize pekte yaramayabilir. Yaraması için yapmamız gereken ilk kural önce balığı belirlemek daha sonra balık belli olunca doğal olarak avlanacağımız su da belli olacaktır. Bu şekilde giderek gelişen balıkçılık okuma marka ile de tanışarak daha da gelişmektedir.



Tüm Okuma Olta Makinesi İçin Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder