9 Haziran 2014 Pazartesi

BALIK AV MALZEMESİ

 BALIK AV MALZEMESİ
 İnsan bazı dönemlerde rahatlama ihtiyacı duyar ve bu ihtiyacını avlanarak gidermek ister. Bazıları için rahatlama yolu olan avcılık başkaları için geçim kaynağı olabilir. Aslına bakıldığı zaman bizler için pek farkı yok gibi görünse de oldukça farkı vardır hobi olarak yapılmasında ya da meslek olarak yapılmasında.

Denizlerin getirmiş olduğu rahatlık ve berekete bakılınca avcılığın da hobinin de balıkçılıkta yaygın olduğunu görmekteyiz. BALIK AV MALZEMESİ Bu kadar yaygın olmasının sebebi hem denizler de yapılan avlanma işinin insana oldukça keyif ve rahatlama vermesi, hemde ürün çeşidinin oldukça bol olması elimizi boş çıkartmamasıdır.

Bu nedenlerden dolayı seçilen balıkçılıkta başarılı sonuçlar elde etmek için balık av malzemelerimizi oldukça iyi ve doğru seçmemiz gerekiyor. Balıklar gayet hareketli olan canlılar olduğu için onları yakalamamızı sağlayan ürünler olan balık av malzemesini iyi seçmek gerekiyor.

Denizlerin hakimi olan balıkları oradan hakim oldukları ve çok iyi bildikleri yerden çekmek için silahlarımızı belirlemeliyiz. Balık av malzemesi içinde kısaca özetle sayabileceğimiz malzemeler arasında; olta makinesi, olta kamışı, misina, balık yemleri vardır.

Balıkçılıkta avlanmak için gerekli olan bu malzemeleri belirleyen denizlerde yaşayan ve avladığımızda bizlerin yüzünü güldüren deryaların kuzuları balıklardır. Balık av malzemeleri her tür balıkta aynın kullanılmamaktadır. Örnek verecek olursak tatlı suda yaşayan sazan balığını avlarken kullanılan oltanın gücü ile tuzlu suda avlanan kalamar balığının farkı oldukça farklıdır.

Balık av malzemelerini seçerken bizi etkileyen diğer bir konuda şudur. Bizler avlanma işini hobi olarak mı yapacağız yoksa geçim kaynağı olarak mı yapacağız bu da önemlidir. Geçim kaynağı olarak yapmak için bize daha geniş ürünler gerekmektedir. Fakat hobi için yapılıyorsa kullanılan ürünlerin çok donanımlı olması gerekmemektedir.










Tüm Balık Av Malzemeleriİçin Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder