5 Haziran 2014 Perşembe

OLTA KAMIŞI

 OLTA KAMIŞI
 Balık avında kullanılmak üzere olta makinesinin ucuna bağlanarak kullanılan bir alettir. Balıkçılıkta olta kamışının kullanım amacı misinayı olabildiği kadar kıyıdan uzak olan denizin üzerine atmaktır. Balığın olduğu yerler denizlerin iç kısımlarında olmasından dolayı misina ne kadar uzağa giderse balıkçılıkta da bir o kadar iyi olur.

İlk olarak avrupada ortaya çıkmıştır. Tam olarak gerçek kamış İngiliz Alfred Holden İllingworth tarafından 1905 yılında yapılmıştır. Daha sonra bunu Fransa, isviçre, Avrupa’nın çeşitli ilkelerinde tatlı sularında oldukça faydalı olarak kullanılmıştır. Ama asıl olta kamışının gelişme hikayesi II. Dünya Savaşından sonra büyük ilerleme kazanmıştır. Önceleri tatlı sularda kullanılan olta kamışları daha sonraları denizlerde de kullanılmaya başlanmıştır.

Gelişim sürecine baktığımızda kamışlar ilk olarak tek kişinin icadı ile başlamış ve daha sonraları ise gelişerek insanlar için meslek haline gelmiştir. Olta Kamışı Balıkçılığı geliştiren, balık tutmayı kolaylaştıran bu alet diğer yönden de üretiminde kurulan fabrikalar sonucunda işsizliğede bir nebze olsun yardımcı olmuştur. Olta kamışları genel olarak olta ile avlanmada kullanılan ve olmazsa olmazlar arasında olan bir üründür.

İyi bir kamış alırken kesinlikle hangi malzemeden yapılmış olduğuna dikkat etmemiz gerekiyor. Bazı kamışlar az katmanlı ve kaba elyaftan yapılmıştır. Sonuç olarak fiyatları ucuz kaliteleri de düşüktür. Oldukça iyi bir kalitede olan kamışın fiyatı da doğru oranda olur. Nasıl bir iş yapıyorsak yapalım kesinlikle kaliteden ödü vermeyelim.

Genel olarak bakacak olursak olta kamışları hafif, orta, ağır olmak üzere üç kategoriye ayrılır. Hafif olarak tabir ettiğimiz kamışların uzunluğu 185-215 cm boyunda olur. Orta olarak belirlediğimiz kamış ise 185-215 cm dir. Tek farkı ağırlıkta fazla ağırlık çeker. Ağır olan kamışlarda 200-250 cmdir.








Tüm Olta Kamışları İçin Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder