12 Ocak 2015 Pazartesi

Nippon ve İp Misinalar

 Hepimiz biliyoruz ki bir işe başlamadan önce küçük bir araştırma yapılarak malzeme seçilebilir. Bu küçük araştırmaları balıkçılık alanında hiç aksatılmadan yapılması gereken bir kural niteliğine dönüşmüştür. Bu küçük araştırmaları balıkçıların kullanmış olduğu misinalarda detaylı olarak yapmak gerekir. Hele ki kullanılacak olan misina ip misina ise bu alanda titiz çalışmalar yapan markalar ile çalışmak gerekir. Titiz çalışma demişken Nippon ip misinalar alanında oldukça titiz çalışan isimler arasında yerini almaktadır. Bu alanda yapılan araştırmalarda dikkat edilmesi gereken misinanın test yükü, esneklik, hafızası, görülebilme derecesi gibi alırken dikkat edilmesi gereken özellikler vardır.

Balıkçılıkta avlanmanın en önemli faktörlerinden biriside doğru misina seçimidir. Bu seçimlerde misinanın kopmadan taşıyabileceği maksimum yükü belirten ve genel olarak libre ya da kilogram birimleri ile gösterilen test yüküne dikkat etmek gerekir. Sadece normal misinalarda değil ip misinalarda da aynı hassasiyete ve özelliğe dikkat edilmesi gereklidir. Özellikle ip misinaların kalınlıklarına daha çok dikkat edilmesi gereklidir. Piyasada üretilen ip misinaların kalınlıkları makarayı doldurma kapasitesine göre belirlenmektedir. Bu da kalınlık ayarının doğru bir şekilde yapılmadığını göstermektedir. Bu anlamda Nippon ip misinalar diğer rakiplerine göre bir fark daha öne çıkmaktadır.

Balıkçılık alanında bir markanın tercih edilebilmesi için titiz çalışama prensibi ile birlikte teknolojiyi de işin içine katarak üretimler gerçekleştirmelidir. Kaliteli markalar ile çalışmak bir balıkçıya her zaman artılar eklemektedir. Balıklar kendisinden götürüsü olan değil getirisi olan markaları tercih ederler. Balıkları yakalayan bir kişinin deneyimleri ve bilgi birikimlerinin yanı sıra kullanmış olduğu malzemelerdir.




Tüm Nippon Ürünleri İçin Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder