28 Kasım 2014 Cuma

Kamışlar ve Eurofish

 Balıkçılığın kökeninde ilk olarak doğa sevgisi ve tabiat tutkusu bulunması gereklidir. Balıkçılık dendiği zaman su kenarından oltayı suya atıp beklemek demek değildir. Yakalanacak balığın bilinmesi, onun yaşadığı ortamı bilmek gibi detaylardan geçer. Bu detaylar yakaladıktan sonra sıra donanımlı bir malzemeye gereksinim duyulmaktadır. Bu gereksinimleri eurofish olta kamışları ile giderebilirsiniz. Balıklarda bizim gibi canlılar ve onların bazı tepkileri ölçmek ve avlanması hususunda birtakım şeyleri tahmin etmek hiçte zor değildir.

Malzemeler arasında olan iğneler ise; olta takımlarının uç kısımlarına takılan, eğri, çapraz, çatal, uzun, küt, ikili gibi değişik şekillerde bulunmaktadır. Kısa bir şekilde tanımlamak gerekirse; deniz canlılarını yakalamak için uç kısımları kıvrılmış şekilde tasarlanan metallerdir. Diğer bir kullanılan balıkçılık malzemesi ise fırdöndüdür. Bu üründe misina ve iğne arasında olan ve misinanın gam yapmasına engel olan bir malzemedir.

Kamışlar kendi içlerinde olabildiğince farklı çeşit ve özellikte olan malzemelerdir. Bu özellikler arasında farklı ve çeşitli markalarda vardır. Bu markalardan diğeri de eurofish olta kamışları . Yapacağımız avlanma şayet ki kıyıdan olacaksa seçimimizi parçalı daha doğrusu uzun kamışlardan tarafa yapmalıyız ki kamışımız kıyıdan denizin iç kesimlerine doğru ilerleyebilsin. Bunun dışında tekneden yapılacak olan avlanmalarda ise teleskopik kamışlardan tarafa seçiminizi yapabilirsiniz.

Sularda yapılan avlanmalarda gerekli olan malzemelerin önemli özelliklerini bilmek bizler için balıkçılıkta oldukça çok avantajlar katmaktadır. Her bir avlanma ve balığın gücüne göre hazırlanan kamışlar balığın oltaya geldiği anda onu hissetmemizi sağlar. Misinanın deniz ile makine arasında kontağını da sağlamaktadır.






Tüm İçin Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder