26 Aralık 2013 Perşembe

Kalamar Avı

                                                                              
Kalamar avı, kalamarı yemesi kadar keyifli bir iştir. Kalamar ülkemizde Karadeniz hariç tüm bölgelerimizden avlanabilmektedir. Çoğunlukla Avrupa kalamarı yayılım göstermiştir. Ağlarla avlanmasının haricinde sportif olarak zokalar ile avlanır.
Genelde suni yemler ile avlanan kalamarlar için birçok ürün geliştirilmiş ve satışa sunulmuştur. Farklı boyda, çeşitli renklerde suni yemler üretilmektedir. Halk ( şemsiye) adlı yapay balık şeklindeki yeme kalamarlar dayanamazlar. Aynı şekilde sübye avlamak da bu yemlerle işinizi kolaylaştırır.

Kalamar avı genelde akşam güneş batmasına yakın başlar ve karanlık çökene kadar devam eder. 030 , 060 aralığında ki özellikle petrol renkli misina ile avcılığınız daha iyi performanslı olacaktır.  Eğer gece avcılığa çıkılacaksa denize doğru yansıma yapacak aydınlatmaların kullanılması gerekir. Av kalitesi bu şekilde artacaktır.
Av esnasında kurşun kullanıp kullanmamak size kalmıştır. Eğer derin bir yerden avcılık yapacaksanız 75 gr civarında bir kurşun kullanabilirsiniz. Kıyıdan avlanacaksanız kurşun takılmasına gerek yoktur. Av şekli olarak da yavaş hareketlerle sürekli atılıp çekilmesi kalamarın yemi görmesini kolaylaştırır.
Kalamarlar gündüzleri daha derinlerde oyukların içine saklanarak yaşarlar. Güneş batmasına yakın kıyıya yaklaşarak avlanmaya başlarlar. Kalamarya kullanarak da avlanmanız mümkündür ama fırdöndü kullanmanız gerekir.


Kaynakça: http://www.balikmarketim.com/
Wikipedia: http://tr.wikipedia.org/wiki/Bal%C4%B1k%C3%A7%C4%B1l%C4%B1k

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder