28 Aralık 2013 Cumartesi

Çadır Fiyatları

   Çok değişken olan kamp çadır fiyatları kullanılacağı mevsime, kalitesine ve kişi sayısına göre değişim göstermektedir. Tek ya da çift kişilik çadır olup çok yüksek fiyatlı ürünlerde bulabilirsiniz, 4 kişilik uygun fiyatlı çadırlarda bulmanız mümkündür. Bunun sebebi çadırın yapıldığı malzemenin kalitesidir. Örneğin Husky markasının 3-4 mevsim iyi çadırları 200-250 TL gibi rakamlara bulunabiliyorken, 5 mevsim özellikli Husky çadırlar 400-500 TL gibi rakamlardan başlamaktadır.  Fakat 8000 metrenin üstündeki yüksekliklerde konaklamak gibi bir  düşünceniz yoksa 2 kişilik, 5 mevsim sağlam çadırlar için maksimum 700-800 TL rakamlara çıkabilirsiniz. Biraz daha uygun fiyatlı ve orta kalite bir çadır düşünüyorsanız Evolite çadırları tercih edebilirsiniz. 60-400 TL gibi çok farklı fiyat aralığına sahip olan bu markada kendinize göre mutlaka bir ürün bulabilirsiniz. Çok yüksek kalitede, yüksek rakımlarda kullanmak için ortalama özelliklerdeki çadırlar için 1000 TL’den başlayan fiyatlar bulunmaktadır.

 

Ağırlık konusu sizi pek kaygılandırmamalı. Hafta sonu yürüyüş yapan gruplar kamp malzemelerini genelde kamp alanına taşıtlarla ulaştırır veya kamp alanlarına çok kısa mesafeler yürürler. Bu durumda 200-300 TL’ye kadar 3-4 mevsimlik 3000 – 4000 grama kadar iki veya üç kişilik çadırlar satın alıp zevkle kullanabilirsiniz. Ağırlık, konfor ve fiyatı çok iyi dengelemek gerekiyor. Zorlu faaliyetlerde bulunacaksanız konfordan biraz uzaklaşmak ve yüksek fiyatları gözden çıkarmanız gerebilir. Her türlü hava koşuluna dayanabilecek, sert rüzgarlarda yırtılma yapmayan, alabora olmayacak, ani hava değişimlerinde hızlı bir şekilde kurulum sağlayan 5 mevsimlik çadırlar tercih etmeniz gerekecektir. Çantanızda yeteri kadar eşya olacağından isteyeceğiniz son şey ağır ve hantal bir çadır olacaktır.
Her ne kadar kurulumu rahat gözüken bir çadır satın aldıysanız da mutlaka kapma gitmeden önce birkaç deneme yapmalısınız. Hazırlıksız yakalanmamak için bu iyi bir önlemdir.
 Kaynakçahttp://www.balikmarketim.com/
 Wikipedia:  http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87ad%C4%B1r


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder